Gåva i form av fastighet

Min sambo vill genom gåva överlåta vår fastighet på mig. Vi kunde inte överlåta fastigheten genom bodelning då jag i begynnelsen köpt in mig i den fastighet han ägde, sedan har vi både byggt till och jag står som 50% ägare på hela fatigheten och alla lån. Kan min sambo genom gåva ge mig fastigheten?

Svar

Det är möjligt att genom gåva överlåta fastigheten från din sambo till dig men för att detta skall bli giltigt måste ett gåvobrev upprättas. Gåvobrevet ska vara skriftligt och undertecknas av både dig och din sambo. Dessutom måste beteckningen på fastigheten noga anges och det måste vidare finnas med en överlåtelseförklaring.

Regler och formkrav angående gåva kan du hitta i Gåvolagen.

Publicerat i Fastighetsrätt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback.

Kommentarer är avstängda.