Vad är bokföring? – En introduktion

Ett företag behöver hålla koll på pengarna som kommer in och var de tar vägen när de betalas ut ur bolaget. Detta att sammanställa alla affärshändelser i ett bolag kallas med ett annat ord för bokföring. Bokföringen är ett lagkrav på varje svenskt företag och något som måste vara korrekt gjort vid eventuella kontroller av hur bokföringen fungerar. För dig som vill ägna tid åt andra delar av ditt företagande är det vanligt att anlita en redovisningsbyrå för att göra jobbet.

När måste bokföringen göras?

Föreställ dig en hög med papper i slutet av året med affärer som inte är bokförda. Ingen rolig syn och ett olagligt sätt att sköta företagets ekonomi på. Bokföring är istället något som ska ske löpande, det vill säga vid varje affär som företaget gör. Detta är ett krav från myndigheterna men det underlättar också för dig själv som ansvarig för bokföringen att göra den i realtid. Bokföring måste sparas i sju år om revision behöver göras.

Bästa tipsen för perfekt bokföring

Bokföring är något som många tycker är svårt och gärna delegerar till någon annan i sitt företagande. Bokföring bör ses som en möjlighet för ditt företag att få lysande ekonomi genom att allt är i ordning och reda. Känner du dig minsta tveksam rekommenderas du att ta hjälp från ett proffs på bokföring som JL Ekonomi. De sköter allt enligt gällande lagar och regler och du kan satsa på att skapa tillväxt i företaget genom fler kunder och beställningar.

Bokslutet – Sammanfattning av året som gått i siffror

Att stänga böckerna för året är en viktig process i ett företag. Här gäller det att sammanställa alla affärshändelser som skett under räkenskapsåret till en redovisning av hur det gått för företaget ekonomiskt. Ekonomin är avgörande för hur nästa år ska planeras med bland annat investeringar, försäljning och anställningar. Vill du ha en bra överblick över hur du kan använda pengarna i ditt företag för att växa är ett tydligt och korrekt bokslut en förutsättning för det.

Publicerat i Bolagsrätt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback.

Kommentarer är avstängda.